نحوه مراقبت از سالمند مبتلا به پارکینسون
- مصرف داروها به صورت منظم و در زمان تعیین شده انجام گیرد. در مصرف داروها دقت شود که سالمند دچار اختلال دارویی نشود.
- بیمار پارکینسون در تکلم و جویدن و بلع غذا دچار اختلال هستند. صدای آنها بم و ضعیف میشود. پس بهتر است زمان نگهداری از سالمند پارکینسون او را برای شرکت در این کلاسها تشویق و همراهی نمود.
- سالمند پارکینسون در حرکت و راه رفتن دچار اختلال میباشند. پس باید هر گونه مانعی که ممکن است در راه رفتن او را دچار مشکل کند از سر راه او برداشت.
- پرستاری که وظیفه نگهداری از سالمند پارکینسون را دارد با ماساژ قلبی آشنایی لازم را داشته باشد.
- برای رفع گرفتگی عضلات سالمند پارکینسون بهتر است در حمام او را ماساژ داد.
- سالمند پارکینسون به آرامی غذا میخورد. بنابراین فردی که وظیفه نگهداری از سالمند پارکینسون را برعهده دارد باید صبور باشد.
- میزان مصرف آب بیمار در کل شبانه روز باید حداقل، دو لیوان باشد.
- باتوجه به مصرف زیاد داروها شخص مبتلا به یبوست می شود، در نهایت باید از مواد غذایی پر فیبر همراه با غذاهایی که از سفتی زیادی برخوردار نیستند، استفاده شود.
- سی دقیقه پس از مصرف غذا در صبحانه و شام حتما بیمار را به سرویس بهداشتی ببرید.
- همزمان با رشد مریضی وضعیت سفتی عضلانی در پایین اندامها باعث مشکل در حرکات مریض برای مواظبت از خود می شود و شخص قادر به خوردن تنهایی غذا نمی شود. خوردنش کم میشود و میزان مصرف غذا از بیست و چهار ساعت نیز بعضی اوقات میگذرد.
- خوردن غذا با کارد و چنگال به صورت همزمان و با هم برای این افراد کار مشکلی می باشد. در این وضعیت بیمار را در مناسب ترین وضعیت ممکن برای غذاخوردن قرار دهید و از ظرف های به نسبت گود برای بهتر غذا خوردن استفاده شود.
- میزان سفتی غذا با توجه به توانایی بیمار جهت هضم غذا انتخاب شود که بیمار برای هضم غذا دچار مشکل نشود.
- بیشتر مریضی ها به دلیل کمبود ویتامین در بیماران می باشد. از این رو پرستاران حتما ویتامین را در سبد غذایی بیمار قرار دهند تا بتوان از رشد بیش از اندازه بیماری جلوگیری کرد.
- برای بهتر نمودن و کم کردن میزان لرزش دست باید از روش های متفاوتی از جمله نرمش دست ها، به دست گرفتن سکه و ورز دادن با توپ های کوچک استفاده کرد.
- برای این که بیمار شما بتواند قدم های درستی بردارد. می توانید با ایجاد خطوط و حرکت دادن بیمار بر روی آن خطوط به نحوه حرکت بیمار خود کمک کنید.
- بیمار را بر سطح سفت و محکم بخوابانید، زیرا بیمار ستون فقراتش را به سمت جلو خم می نماید، خوب است که به پشت و بدون بالش دراز بکشد و خود را شل نماید.
- به بیماران یاد بدهید تا برای قوی کردن خود ورزش هایی که دکتر بیان نموده است، انجام دهند و به مرور، میزان سرعت و قدرت ورزش به اندازه بسیار کم افزایش دهند.
- برای اینکه مریض توانایی لازم برای انجام کار در روز را داشته باشد، لازم است، مدت معینی در ساعت مشخص در حد سی دقیقه، بیمار چرت کوتاهی بزند تا در طول روز پرانرژی باشد.
- در هنگام پوشاندن لباس بیمار، به دلیل داشتن مفاصل حساس دقت بیشتری شود. از محلول های داغ و گرم به دلیل تومور پرهیز شود.
- با توجه به این که بیمار به کندی غذا می خورد و غذا به مرور سرد می شود، بهتر است، از ظروف گرم نگهدارنده غذا استفاده شود. زمانی به فعالیت های خود در خانه بپردازید که داروهای بیمار شما اثر کافی را کرده باشند.
- در حمام برای پیشگیری از برخی از اتفاقات حتما نرده نصب گردد و سطح کف حمام توسط شوینده ها لغزنده نباشد.
- برای بیمار حتما برای حفظ تعادل خود عصا و واکر تهیه نمایید.
- بیمار بهتر است، در صندلی هایی که بسیار نرم می باشند، ننشیند و بعد از حرکت کردن از روی صندلی، مقداری خود را عقب و جلو نماید و سپس حرکت کند.